SOS: Zevenaar 1 – Mook 1: 5 – 3

Verslag door Guust Homs

Zevenaar 1 heeft zich in de 2e ronde enigszins hersteld van de onnodige nederlaag in de eerste ronde. Op dinsdag 8 oktober 2024 werd Mook 1 met 5-3 verslagen, maar echt overtuigend was het niet te noemen.

Het begon in een goed gevuld “Ons Huis” (er speelden ook nog 5 interne partijen) met vier remises.

Thomas Verfürth had een partij waar niet erg veel gebeurde en dan is remise het logische resultaat (½-½).

Oliver Boxberg kwam niet goed uit de opening, maar door de druk tegen een centrumpion kon hij zijn ontwikkelingsachterstand te boven komen en werd de partij weer in evenwicht gebracht (1-1).

Guust Homs verzwakte zijn stelling veel te opportunistisch. Hij kreeg geen initiatief, integendeel, zijn stelling werd rijp voor de sloop. Zijn tegenstander speelde niet de breekzet, liet het centrum dichtgeschoven worden en bood toen maar remise aan. Guust accepteerde gretig, wit kon via de f-lijn nog steeds veel gevaar stichten (1½-1½).

Bij Arie Huysman zag het er wel spectaculair uit met dreigende stukwinsten of offers. Volgens Arie was het allemaal nog theorie, de dames werden geruild en bijna alle stukken werden geruild met een remise staand eindspel tot gevolg (2-2).

Lars Günther doorbrak de remiseserie met een eerste volle punt, maar de kansen wisselden nogal in zijn partij.

Zo kwamen wij dus op een 3-2 voorsprong.

Frank Unkrig kwam goed uit de opening en had een kansrijk middenspel, maar daar ging toch iets mis. Hij verloor een pion en het werd een statisch paardeindspel met a-pion tegen b- en c-pion. Frank deed zijn teamgenoten nog even wanhopen door het remisemakende paardoffer op de vrijpionnen nog even uit te stellen. Twee zetten later deed hij dat toch (3½-2½).

Dennis Hoenselaar had een partij met veel strijd en in het verre middenspel kreeg hij de steeds betere kansen. Zijn tegenstander dacht lang na om een loper terug te slaan en ging daarmee ook door de vlag. Dennis zou met zijn torens en dame de witte stelling ook binnenvallen met een mogelijke matcombinatie tot gevolg (4½-2½).

Kevin Verfürth streed verbeten in een dame eindspel met pluspion, maar kon door dreigingen tegen zijn koning daar geen gebruik van maken. Hij verloor zijn vrije a-pion en ging nog lang door in een remisestelling. Zijn tegenstander had nog weinig tijd, maar kwam niet meer in de problemen en zo werd de laatste partij de zesde remise van de avond (5-3).

Op 15 november staat de uitwedstrijd in Groesbeek op het programma.

Geef een reactie