Bram Burgers wint Sint Nicolaas schaken.

Op vrijdag 2 december werd er voor de jeugdafdeling van de Zevenaarse schaak vereniging het Sint Nicolaas schaken georganiseerd.
Er werd gespeeld in 3 groepen, met in de eerste groep de 8 beste spelers, en in de 2e groep de zeven kinderen die lager op de ranglijst staan, en tenslotte nog vier deelnemers van de negen kinderen die zich aangemeld hebben via Sjors sportief en die de regels nog niet helemaal machtig zijn, en daarom spelletjes met de schaakstukken gedaan hebben zoals kat en muis.
Het was een spannende strijd vooral door de klok want daar moeten de kinderen nog mee om leren gaan. Maar dit is voor allen een leuke en leerzame ervaring.
De uitslagen:
1e groep: 2e groep:
1 Bram Burgers 7 uit 7 1e Sen de Kruijff 6 uit 6
2 Cas Ouwens 5 uit 7 2e Alessio Rios Montoya 4uit 6
3 Bastiaan Tibben 5 uit 7 3e Hessel Reina 3,5 uit 6
4 Maurits Oonk 4 uit 7 4e Lars Venema 3 uit 6
5 Steven te Voortwis 4 uit 7 5e Tijn Nikkels 3 uit 6
6 Luca Krol 2 uit 7 6e Colin Meijer 1 uit 6
7 Denzel Reina 1 uit 7 7e Simon Rozendaal 0,5 uit 6
8 Michja van Vliet 0 uit 7

Dan de kinderen, Sophie Rijnberk, Jayden Meijer, Lucas Rijnberk en Pharrell te Corre, die zich vermaakt hebben met spelletjes o.a. koning tegen koning wie het eerste aan de andere kant van het bord is.
Er werd door verschillende kinderen beter geschaakt dan verwacht en voor allen was het erg spannend. Tenslotte ging aan het einde elk kind  met dezelfde (chocolade letter) prijs naar huis.