KNSB: Paul Keres3 Utrecht – Schaakvereniging Zevenaar1 3 – 5

Verslag van Vincent Pelgrom:

Afgelopen zaterdag heeft Zevenaar de zesde KNSB ronde (5 febr. 2022) tegen Paul Keres gespeeld.

De reis naar Utrecht gaat uitstekend op het parkeren na. De wijk voor gratis parkeren heeft voor het overgrote deel betaalde parkeervakken. Na lang zoeken vinden we een onbetaalde parkeerplaats en gaan op weg naar het speellokaal.

Daar aangekomen wordt keurig de Qrcode/identificatiebewijs gecontroleerd en een polsband uitgereikt. Ik denk, dat de Qrcode uitstekend werkt, als men zich dan ook aan de overige Coronamaatregelen houdt.

Na enige formaliteiten begint de match om 13.00 uur.

Kort na het begin van de match gaat bij een Paul Keresspeler het mobieltje af, hetgeen automatisch (Reglement art. 20.5) tot verlies leidt van de partij.

Daarna is er winst voor Vincent, Dennis wint na een uitstekende aanvalspartij en Justin haalt het punt binnen in een lastig paardeindspel. Na enige tijd volgt de remise van Kevin. Het zag er in deze partij ook niet naar uit dat er een andere uitslag zou komen. Rond deze tijd heeft ook Thorsten zijn partij verloren, maar daar heb ik niets van meegekregen.

Na vijf uur spelen zijn nog twee borden over. Tonie speelt goed, maar onderschat de aanval van zijn tegenstander op de koningsvleugel en verliest.

Tenslotte speelt Thomas tot het bittere einde door. Beide spelers hebben een toren en pion, die op promotie staat. Na het offeren van de torens wordt laatste partij ook remise.

vp 2022-02-08

Geef een reactie