KNSB: Zevenaar 1 – Lonneker 1: 6 – 2

Verslag door Guust Homs

Met een enigszins geflatteerde 6-2 overwinning op Lonneker 1 heeft Zevenaar 1 op 26 november 2022 zich naar de tweede plaats op de ranglijst in de 3e klasse B gespeeld.

Lars schatte in dat zijn tegenstander de betere kansen had en offerde zijn loper voor eeuwig schaak. In de analyse bleek het mee te vallen en bleek Lars toch iets beter te staan, maar met zwart op bord 1 is remise zeker geen slecht resultaat (½-½).

Arie had veel aan zijn hoofd en koerste vrij snel naar de remise (1-1).

Thomas zag zijn tegenstander heel snel spelen en toen deze slecht stond ging die ineens in de denktank. Thomas won twee pionnen, maar met toren en paard was het nog heel lastig. Met een duivelse truc won Thomas echter de vijandelijk toren (2-1).

Justin bleef aan de gambietpion hangen en had het lastig. Hij zou een stuk verliezen tegen twee pionnen. Zijn tegenstander dacht dat hij een betere zet had, maar had het antwoord van Justin gemist. Nu werd het een stuk tegen vier pionnen en dat won Justin (3-1).

Dennis heeft heel moeilijk gestaan, verdedigde evenwel goed. Na de tijdcontrole werd tot remise besloten (3½-1½).

Kevin speelde weer eens een partij die voor normale stervelingen te moeilijk zijn. Hij had wel een kwaliteit en een pion meer, maar geen enkele pion meer bij zijn koningsstelling. Na dameruil wonnen de pionnen op de damevleugel eenvoudig het punt (4½-1½).

Guust had een zware week achter de rug, was duf en had geen ideeën. Zijn tegenstander, met veel meer ruimte, switchte sterk van koningsaanval naar aanval op de damevleugel en won een pion. Deze had nu de winst voor het uitzoeken, maar vond niet het goede plan. Guust verkreeg met dame en paard tegen dame en loper mooie velden en er werd tot remise besloten (5-2).

Vincent verkreeg met wit tegen het Frans een hele mooi actieve stelling. Die actieve stukken had hij nog steeds in het eindspel met koning, toren en loper elk. De torens ruilde Vincent op de goed manier en kon nu eenvoudig de isolani op d5 veroveren (6-2).

Op 17 december staat de volgende wedstrijd tegen Almere op het programma.

Geef een reactie