Snelschaaktoernooi seizoen 2022-2023

Op dinsdag 6 juni speelden we in Ons Huis tijdens de laatste clubavond van het seizoen een snelschaaktoernooi. Normaal gesproken vindt voor ons de laatste clubavond in mei plaats maar omdat er twee avonden in mei geen doorgang konden vinden was het een mooie reden om in juni nog een afsluitende avond te organiseren.

Zoals in de eregalerij te zien valt is er sinds het door Thomas Verfuerth gewonnen snelschaaktoernooi in 2016 geen nieuwe editie meer gespeeld. Omdat ik ietwat onzeker was over de opkomst op deze avond (snelschaken is niet bij iedereen favoriet) vroeg ik ook oud leden Albert Jansen en Karel Verbeek of ze zin hadden om een potje mee te schaken. Gelukkig waren mijn zorgen ongegrond en kwamen er in totaal negen man binnendruppelen, waaronder Albert en Karel! Nadat het tempo werd vastgesteld (3 minuten + 2 seconde per zet) en Guust Homs de belangrijkste regels van het snelschaak nog even op een rijtje had gezet konden we beginnen.

Halverwege de avond, onder het genot van een drankje van de voorzitter, tekende zich een duidelijke favoriet af. Albert had op dat moment nog geen partij verloren waar de andere favorieten allemaal al wat puntjes hadden laten liggen. Ook tijdens de 2e helft van het toernooi liet Albert geen steek vallen en won overtuigend met een 100% score van 8 uit 8. In navolging op Albert deed Magnus Carlsen dit trucje overigens twee keer de afgelopen week (Titled Tuesday, Rapid). Op gepaste afstand werden Vincent, Tonie en ik (Marijn) gedeeld tweede met 5 uit 8. Guust wist me later te vertellen dat er toch een verschil in SB punten zat en dat ik op basis van SB punten tweede was geworden (I’ll take it!). Omdat Albert geen officieel lid is blijft de Eregalerij nog een jaartje leeg als het gaat om een nieuwe snelschaakkampioen.

Het belangrijkste is dat het een erg gezellige avond was en een leuke afsluiting van het seizoen. Volgend jaar hopelijk weer!

Geef een reactie