SOS: SMB 2 – Zevenaar 2: 1-5

Zevenaar 2 wint met 5-1 van SMB 2
Verslag door Pieter van der Poel

Dinsdag 17 januari moesten we al om 19.30 uur aantreden in Nijmegen om tegen SMB 2 te spelen. Op papier een gelijkwaardige tegenstander maar dan nog zijn ruime overwinningen of nederlagen mogelijk. Zo ook op deze dinsdagavond.

Het begon er al mee dat Daan geen tegenstander had. Die was niet komen opdagen en er werd ook geen moeite gedaan om dat op te helderen of een ander te benaderen. Na een uur wachten was het dus een reglementaire 0-1. Toen ook Jeroen vlot won was het al 0-2.

Yannick maakte remise toen beiden nog een paard en loper met zeven pionnen hadden

Pieter besloot toen remise aan te bieden ondanks een pion meer maar met elk Dame plus Toren is het resultaat toch nog ongewis.
Nu was het 1-3 en de beide andere partijen zouden toch zeker een half punt opleveren.

Henk weigerde een remiseaanbod en won daarna overtuigend. We konden dus om 10 uur al naar huis maar de partij van Jos was interessant en dus werd het toch nog half elf voordat ik de wagen had volgeladen met Daan, Henk en Yannick. In de auto vernamen we ook dat Giri gewonnen had van Carlsen.

De stelling voor Jos was veelbelovend en de dreigingen die Lucas de Jong op zijn blindenbordje vond pareerde hij goed Hij zal de partij wel laten zien.

Toen ik om half twaalf thuis kwam had mijn vrouw al de uitslag gelezen die Jos per mail had gestuurd. Winst en dus een ruime 5-1 overwinning.


Geef een reactie