SOS: SV Doetinchem 1 – Zevenaar 2: 5-1

Zevenaar 2 verliest ruim in Doetinchem

Verslag door Pieter van der Poel

Omdat we in een poule van 10 teams zitten moesten we maandag 13 september al op pad naar Doetinchem. Die hebben op proef een nieuwe speelzaal in het centrum van Doetinchem.
Dat is restaurant Vanouds in de Grutstraat, waar het moeilijk parkeren is. Gelukkig is het nog licht en we vinden vlakbij de Gruitpoort een parkeerplaats tegen betaling. En in de Grutstraat is het maar 50 meter lopen. Daarna naar de eerste verdieping maar gelukkig is er een lift (vinger op de knop hpuden) en hoef ik niet met Daan ,Yannick en Henk over de trap naar boven.
Het is een gezellige ruimte maar wel met een open verbinding naar het restaurant waardoor er veel achtergrondlawaai is.

Dan de schaakwedstrijd zelf waarin we als promovendus aantreden tegen het gedegradeerde Doetinchem 1 dat vorig jaar Zevenaar 1 nog op 4-4 hield. En met Theo Goossen en Thomas Bijl hadden ze zich nog flink versterkt ook. Het begon al heel slecht en Pieter kon na een half uurtje al opgeven. Desastreus.

De rest hield het gelukkig beduidend langer vol en Jos dacht tijdens de partij goede kansen te hebben maar in de analyse met Theo Goossen werd hij van het tegendeel overtuigd (2-0).

Daan Meiboom speelde tegen Coun Pijls, die creatief een paar stukken offerde maar met zijn pion kon promoveren en een gewonnen eindspel overhield.
En ook Jeroen werd in het eindspel door Iloy Timmerman overspeeld en verloor (0-4).

Gelukkig hebben we Yannick nog en hij speelde tegen Fleur Westerhof, die onlangs 2e werd bij de NK voor meisjes tot 14 jaar. Yannick had twee niet verbonden vrijpionnen en beiden hadden daarnaast nog een toren en drie pionnen op de andere vleugel. Met behendig manoeuvreren wist Yannick de pionnen naar voren te krijgen en hij redde daarmee de spreekwoordelijke eer.

Henk speelde tegen Thomas Bijl en was de laatste die de koning moest omleggen (1-5).

Gelukkig zien de andere tegenstanders er op papier minder sterk uit maar het wordt een moeilijk seizoen.

Pieter.

N.B. Denk aan de jaarvergadering van dinsdag 20 september.

Geef een reactie