KNSB: Zevenaar 1 – SISSA 1: 6½ – 1½

Verslag door Guust Homs

Met een grote 6½-1½ overwinning op SISSA 1 speelt Zevenaar 1 nog steeds mee om de bovenste plaatsen in de 3e klasse B. De bezoekers uit Groningen kregen op het laatste moment een ziekmelding en traden op 11 februari 2023 in “Ons Huis” met 7 personen aan. Arie Huysman, ons hoogste witbord, had derhalve geen partij.

Lars speelde met zwart een scherpe opening en won al een pion omdat zijn tegenstander achteloos een tempo had verloren met h3. Later won Lars ook nog twee stukken voor een toren en dat was ruim voldoende voor het volle punt (2-0).

Vincent moest opboksen tegen een wel heel degelijke opponent. Vincent speelde het actief en had veel stukken centraal. Toen de Groninger verzuimde f5 te spelen kon Vincent in de aanval toeslaan (3-0).

Guust speelde een enerverende partij en had (dat bleek uit de computeranalyse thuis) het stukoffer op zijn koningsstelling beter aan kunnen nemen. Een leuke creatieve zet van zijn tegenstander in krapper wordende bedenktijd bleek niet te kloppen en Guust won loper en paard voor een toren. In het eindspel won Guust een belangrijke pion, waarna zijn vrije d-pion doorliep (4-0).

Oliver verkreeg toch de sterkere aanval en won een paar pionnen. Het was nog wel lastig, want de vijandelijke dame zou roet in het eten kunnen gooien. Oliver slaagde erin de dames te ruilen en won het eindspel loper tegen paard met zijn pluspionnen (5-0).

Dennis had met zwart in het Siciliaans een zware strijd om het centrum gevoerd. Na de tijdcontrole bleef een gelijke stelling over (5½-½).

Thomas kreeg in zijn kenmerkende stellingstype de overhand en dat leverde materiaalwinst op. Het toreneindspel met drie tegen één pion won hij overtuigend (6½-½).

Kevin kwam met zwart uiteindelijk in een minder eindspel terecht. Frustrerend was dat precies op de 40e zet hij de remise miste. Het lopereindspel met minuspion ging uiteindelijk verloren (6½-1½).

Over vier weken spelen we weer thuis en dan komt O&O uit Kampen op bezoek.

Geef een reactie