KNSB: Wageningen 2 – Zevenaar 1: 2½ – 5½

Verslag door Guust Homs

Ook in de 2e ronde werd een ruime overwinning geboekt. In Wageningen werd tegen het tweede team op 7 oktober 2023 5½-2½. Het was echter heel wat spannender dan de uitslag doet vermoeden. In een wedstrijd met veel fouten maakten wij uiteindelijk de minste.

Kevin bereikte niet veel met wit en zag ook geen kansen om überhaupt voordeel te krijgen. Hij zag zijn remisevoorstel geaccepteerd worden (½-½).

Ook bij Arie ging het gelijk op en niet veel later werd ook daar de vrede getekend (1-1).

Thorsten had een pion geofferd voor meer activiteit en mooiere velden voor zijn stukken. Hij kreeg een stuk tegen drie pionnen, maar het was zijn tegenstander, die het initiatief en groot voordeel kreeg. Dit werd niet goed uitgespeeld, waarna Thorsten alsnog won (1-2).

Guust had wel enige aanval, maar kreeg ook problemen op de damevleugel. Twee stukken dreigden verloren te gaan voor een toren. Daarom besloot hij tot een vaag kwaliteitsoffer op de vijandelijk koningstelling. Met krapper wordende bedenktijd miste zijn tegenstander een paar keer de beste voortzetting. Guust liet nog wel een studieachtige remisewending toe, maar toen die niet waargenomen werd, won Guust de kwaliteit terug en een heleboel pionnen (1-3).

Van de partij van Vincent staat me niet meer zoveel bij. Het werd in ieder geval na lange gelijk opgaande strijd remise (1½-3½).

Justin kwam in een duidelijk mindere stelling terecht. Hij probeerde een koningsaanval te lanceren en won daarbij twee pionnen, die toch nog de beslissing in zijn voordeel brachten (1½-4½).

Lars moest het na de opening nauwkeurig spelen en kwam in een iets beter dubbel lopereindspel terecht. Hij weigerde remise om te kijken hoe de andere partijen zich ontwikkelden. Zijn tegenstander begon echter spoken te zien. Lars kon twee pionnen oprapen en won uiteindelijk gemakkelijk (1½-5½).

Thomas kreeg groot voordeel en won daarmee een pion, gaf daarna echter zomaar een stuk weg. Twee pionnen voor het stuk was te weinig. Met zijn drie pionnen tegen loper en één pion kwam Thomas in tempodwang en kon opgeven (2½-5½).

Bijzonder was dat Thomas en Kevin niet meeging naar de overigens uitstekende Chinees vlak bij de speelzaal. Zij gingen ’s nachts met de bus naar München om zondagmiddag Bayern thuis te zien winnen (3-0) van SC Freiburg, In de nacht van zondag op maandag weer met de bus terug naar Bedburg Hau. Clubliefde bij het schaken en clubliefde bij het voetbal dus.

Geef een reactie